Dags för tipspromenad – Kluriga tipspromenad frågor

En tipspromenad är nästan alltid roligt. Det här är en aktivitet som ni kan ordna med då det blir fest hemma. Det går att gå på tipspromenader hemma i huset såväl som utomhus. Det gäller dock att ha lite tipspromenad frågor som är kluriga och roliga. Livet blir gott med tipsrundor så låt oss ta en titt på några smarta och roliga frågor till tipspromenad.

  1. Flyttstädning

Frågor om flyttstädning kan bli riktigt roliga. De flesta har varit med om detta moment och många väljer att leja en städfirma som klarar flyttstädning. Kanske just för att de vet vad som gäller för godkänd städning i kök och badrum.

Du kan ställa en fråga i stil med vad som händer om du glömmer en strumpa i avloppet innan du flyttar. Välj själv vad som blir rätt svar. Det kan bli hur roligt som helst. Om det ska vara en korrekt tipspromenad får du förstås säga att flyttstädningen kan bli icke-godkänd om strumpan upptäcks.

  1. Något om dig själv

Om du inte har något emot att bjuda lite på dig själv kan du ställa en fråga som har med dig att göra. Bra tipspromenad frågor handlar ofta om personerna som håller festen. Det kan vara en fråga om när du fyller år eller kanske vad du tycker om att äta.

Det kan också vara en fråga som rör en händelse i ditt liv som många av gästerna var med om eller har hört om. Du kanske frågar vad du valde att göra i en viss situation under en resa. Tänk tillbaka på något kul du varit med om som sedan blivit lite av en snackis och ta med detta i dina tipsrunda frågor.

Ingen får fråga dig om svaret under tipsrundan!
  1. En fråga om svenskarna

En annan kul fråga är den som rör oss svenskar rent statistiskt. Det här passar bra för tipspromenad frågor eftersom många helt enkelt få gissa. Det blir inte pinsamt om man inte vet hur många svenskar som fortfarande har vanlig TV eller papperstidning.

Sök lite på statistik online och finn lite knasig information som du gör om till roliga tipspromenad frågor. Tipspromenader blir helt klart bättre av den här typen av frågor som bara är på lek och inte kräver någon verklig kunskap.

  1. Något om kroppsspråk

Vi talar alla med våra kroppar men vad betyder det egentligen när vi säger något och samtidigt tar oss på näsan. Frågor om kroppsspråk är också uppskattade för tipspromenader. Vad betyder det att hålla händerna bakom ryggen eller att inta samma position som den man pratar med.

Det här är den typ av fråga som du kan använda för flera stationer på tipsrundan. Det här kan också bli personligt. Du kan fråga vad du eller din partner menar med en viss gest som alla känner till. Det är humor och kul så länge som den som frågan gäller är med på det.

När man tar sig på näsan ljuger man!
  1. Något om kändisar

De flesta har lite koll på kändisar då de syns på TV och i tidningar titt som tätt. Ställ några frågor på tipsrundan om kändisar och vad de har sagt eller gjort. Du kan till exempel söka online efter roliga felsägningar och låta dina gäster para ihop felsägningen med rätt kändis. Det här kan bli omåttligt kul.

Sådär, med dessa 5 tips för tipspromenad frågor bör du ha tillräckligt med uppslag för en kul tipsrunda hemma hos dig. Kom ihåg att den inte behöver vara så lång för att det ska bli kul. Det räcker gott och väl med 5-8 frågor att svara på.

Låt deltagarna tävla i lag så blir det ännu trevligare!