Varför måste du lida pin för att vara fin?

Det finns ett känt ordspråk som vi ofta drar till med då vi går omkring med ett par nya skor som skaver eller örhängen som kliar. Men måste du verkligen lida pin för att vara fin? Varför ska du hålla på och dricka juice i tre veckor för att gå ner i vikt till bröllopet? Du kan ju lika gärna köpa Reductil och köra på en diet som inte dödar all glädje!

Vad är pin för dig?

Något som kan vara bra att tänka på är vad som känns jobbigt för dig och vad som inte gör det. Om du börjar lära dig mer om kroppsspråk så kanske du inser hur mycket du kan göra åt hur folk upplever dig enbart via dina kroppsrörelser. Detta kan ju vara väldigt inspirerande och riktigt kul.

Inte alls som att klämma in sig i ett fodral som ska trycka in fettet på magen så att du ser fin ut enligt dagens normer. Det här är faktiskt något att tänka lite på. För visst kan det vara så att det inte alls är pin för dig med en korsett. Men hur känns det rent mentalt?

Vilken skillnad kan lite mer skönhet göra?

Nu ska vi inte förneka att skönhet värderas högt i vårt samhälle. En studie har till och med visat att skönhet kan påverka kvinnors betyg. Här kan det ju vara väl värt att lida pin för att vara fin. Detta kan ju göra skillnaden mellan en plats på högskolan och två år till med extraplugg för att läsa upp betygen.

Här kan vi rentav säga att det där med att lida pin får en helt annan betydelse. Lite som att vara på jakt efter en hosta mirakelkur eller försöka hitta en genväg till större inkomst.

frisyr
Om du är håröm blir detta ganska jobbigt…

Det är du som bestämmer

Det allra viktigaste att komma ihåg är att det är du som bestämmer hur viktigt det är att vara fin. Dessutom är det du som bestämmer vad som är fint. Om du ständigt ska söka andras bekräftelse kan det bli svårt. Det finns ju så många olika åsikter om skönhet.

Det bästa är alltså att du själv känner att du lider pin för att vara fin på ett sätt som passar dig. Detta oavsett om det handlar om att få ett högre betyg eller om du bara vill känna dig sådär läcker som du tänker att du kan vara.

När viljan om att lida pin för att vara fin kommer från dig så blir det inte så plågsamt. Inte att gå ner i vikt, inte att sminka sig och inget annat som du kan göra för att känna dig snygg och attraktiv. Sedan kan det kvitta vad andra omkring dig tycker om saken!