Det är viktigt med en bra soffgrupp på jobbet

På jobbet så tycker vi om att umgås och det är viktigt att det finns plats för detta. Det är klart att en hel del samtal och umgänge sköts direkt vid arbetsplatser men det kan vara störande för andra som inte har rast. En bra soffgrupp på jobbet är precis det som ska till för att flytta samtalen bort från kontorslandskapet.

Soffgrupp på jobbet för privata samtal

När vi pratar med andra och på telefon på jobbet så kan det verkligen vara skönt att det hela upplevs som privat. Ett sätt att ordna med detta är att använda ljudabsorbenter som hindrar samtalet från att sprida sig från soffgrupp till andra omkringliggande utrymmen. Du kan se här på möjliga lösningar för detta.

Det finns också soffgrupper som är särskilt till för arbetsplatser men extra högt ryggstöd som hindrar insyn men också ljud från att spridas. Därmed kan det bli lite enklare att spela musik som du blir glad av och andra inte klarar av då du tar en liten paus i soffan på jobbet!

Viktigt med plats för anställda att umgås

Det finns forskning som visar att djupa samtal ger lycka och därmed så bör vi investera i möjligheten till att ha dessa på jobbet. Det kan vi om det finns soffgrupper som känns bekväma och privata att använda.

Om det blir för långt mellan sittplatser så kanske vi inte känner samma intimitet som vi kan göra då vi sitter bredvid varandra på en soffa och omkring ett bord. Det är ju inte bara när vi tar lunchrast som behovet av att prata med kollegor finns där.

Om vi kan sitta i en bekväm soffgrupp samtidigt som vi fikar så kan det vara väldigt bra för känslan av gemenskap på arbetsplatsen. Då möblerna bjuder in till lite djupare samtal så är det något som också kan påverka hur vi arbetar tillsammans. Det bildas ett förtroende mellan medarbetare som faktiskt kan vara väldigt bra för verksamheten.

Soffgrupper behöver inte vara dyra

Det finns billiga soffgrupper som fungerar ljudabsorberande och som dessutom är bekväma. Ett svenskt företag som är specialister på den här typen av inredning för kontor och arbetsplatser är AZ Design. Du kan besöka deras hemsida här för att se på exempel. De har soffgrupper för olika ytor och rum på arbetsplatsen.

Dessutom går det att välja material som är enkla att hålla fräscha. Vi bör komma ihåg att en soffgrupp på jobbet kommer att användas av många fler än vad som är fallet hemma i vardagsrummet. Det ställer högre krav på möblerna.

soffgrupper

Soffgruppen på jobbet måste vara slitstark, ha ett tyg som är lätt att hålla rent och vara formad så att det är bekvämt att sitta i den. När allt detta klaffar så kan sofforna vara det som gör skillnaden mellan ett jobb som du trivs med och tankar om att se på nya möjligheter!