Musik, en mirakelkur för både kropp och själ!

Musik är inte bara underhållning och njutning i stunden. Den kan faktiskt vara en fantastisk mirakelkur för både kropp och själ. Med musiken så mår vi bättre, det är ju ingen hemlighet. Du vet ju själv vad som händer då du drar igång en låt som får dig att dra på smilbanden.

Musikens välgörande kraft

Musik har välgörande kraft vilket människan vetat länge. Idag hopar sig de vetenskapliga bevisen för att musiken faktiskt har en positiv inverkan på oss. Det kallas för musikens positiva biverkningar.  Ibland är musiken som rena rama medicinen.

Inom sjuk- och hälsovården använder man numera ofta musik som ett inslag i olika sjukdomsbehandlingar. Precis som att du kan leva längre med en hund kan du förlänga ditt liv med musiken!

Musiken kan användas för att:

  • Sänka blodtryck
  • Lindra smärta
  • Minska läkemedelsanvändning
  • Bekämpa cancer
  • Behandla ångest och psykiska sjukdomar.

 

Det är framför allt musikens avstressande påverkan som är nyckeln till många av de positiva effekterna på vår hälsa. Stress försämrar vårt immunsystem som arbetar mot infektioner och bromsar inflammationer som bidrar till exempelvis åderförkalkning, depression och reumatiska sjukdomar.

Spela musikinstrument för att må bra

Att spela musik själv med hjälp av olika musikinstrument är en mycket gammal hobby som människan sysselsatt sig med i alla tider. På Danguitar.se  kan du hitta många olika musikinstrument och utrustning på nätet för att komma igång. Här finns exempelvis ljudsystem och scenutrustning samt alla slags tillbehör.

Du kan hitta de bästa priserna på gitarrer, elbasar, slagverk, keyboards, stråkinstrument, blåsinstrument och ljuseffekter. Allt du behöver för att komma igång och spela musik som du blir glad av på egen hand.

De allra flesta som är duktiga på att spela på olika instrument har lärt sig detta som barn. Som vuxen kan det vara något mer utmanande att lära sig spela musikinstrument, men det är långt ifrån omöjligt.

Som vuxen kan det faktiskt vara kul att skaffa sig en ny hobby och fortsätta utvecklas. En del som har spelat olika instrument som barn återtar också intresset senare i livet. Finns det enklare sätt att som vuxen lära sig? Finns det några genvägar?

Tips på hur du kommer igång

Det första är att bestämma sig för vilket musikinstrument du ska börja med. När du väl är igång är det viktigt att du underhåller dina kunskaper. Ett sätt är att införskaffa iPhone tillbehör och appar där du kan öva med hjälp av telefonen. Faktum är att för de allra flesta smartphones finns det appar där du kan lära dig olika instrument. Då har du alltid läraren hos dig och kan öva när du vill och har tid.

När du kombinerar lärarledda lektioner och olika appar får du en bredd på lektionerna. Ett annat sätt är att gå med i olika grupper på sociala medier som har samma intresse som du. Då kan du få lite extra inspiration när det börjar bli tungt att öva och repetera.

öva på gitarren

Det är alltså absolut inte omöjligt att lära sig musikinstrument som vuxen. Det kan tvärtom vara en fördel att du är lite äldre och har god disciplin samt vet mer vad du tycker om att göra. Kom ihåg att övningen är färdighetens moder. Det är bara att öva och öva och öva lite till!