Lev längre med en hund!

Vill du leva ett långt och lyckligt liv? Det är du inte ensam om. Många tänker sig att det viktigaste är att ha hälsan. Det är svaret man får då man frågar en äldre person om det där med att åldras. De säger ofta att det är okej så länge de får ha hälsan kvar.

Ett sätt att behålla hälsan och leva längre är att ha hund. Det är också en god anledning till att så många fattar beslutet att lägga den tid som krävs på att ta hand om en vovve. Även om det kostar att ha hund så kan det vara värt att lägga några hundralappar per månad på den fyrbente vännen. Forskning har visat att hundägare lever längre. Vad kan det bero på?

Hunden kräver rörelse

Med en hund kan du inte sitta stilla. Om du gör det misshandlar du din hund. Den behöver komma ut och du måste komma med för att gå på promenader och leka utomhus. Därmed kommer du att röra på dig mer helt enkelt för att du har en hund.

Hunden gör dig glad

Du ser på din hund och känner samma glädje som då du hör glad musik. Älskar du djur är det givetvis bra för ditt humör att ha en hund. Den är en familjemedlem som du blir på bättre humör av. Ni kan gosa tillsammans och hunden är alltid på din sida.

Att vara glad är viktigt om du vill leva längre. Om du ofta är sur och arg är det verkligen inte bra för din hjärt- och kärlhälsa. Hunden däremot är det.

Något att leva för

Äldre personer som är ensamma kan känna att de inte har mycket att leva för. Med ett husdjur förändras den känslan. Din hund behöver dig och därmed känner du att du vill fortsätta att leva. Bara det att du vill leva kan få dig att leva längre för våra tankar påverkar hur vi mår och därmed också vår hälsa.