Dags för äventyrsresa? Några tips inför ditt äventyr!

Oavsett vilken typ av äventyr du letar efter finns det gott om alternativ för dig som vill ha mer pirr i vardagen. Ibland är det klokt att tänka lite utanför ramarna. Har du till exempel kollat cykelvägarna som finns där du bor? Kanske är dessa en början på ditt äventyr!

Oavsett om du vill utforska naturen eller uppleva något nytt och spännande på annat sätt finns det mycket att välja från. En av de bästa sakerna med att planera en äventyrsresa är att det finns oändliga möjligheter. Från vandring och camping till kajakpaddling och klättring.

Det finns säkert en aktivitet som tilltalar dig och som du kommer att uppskatta utan att du behöver resa långt. På äventyrsresan kan du alltid vila emellanåt och ägna dig åt spel på nätet på http://www.casinomedbankid.org med din mobiltelefon. Det är ju också en form av resa som du rentav kan få utan att lämna soffan!

När du är redo att börja planera din resa är det första steget att bestämma vart du vill åka. Har du bara en destination kan du börja se på möjligheter att nå den. Om vi ska prata cykel igen så finns det ju folk som har cyklat jorden runt som en längre äventyrsresa.

 

Nu behöver du inte cykla jorden runt för att det ska bli ett äventyr. Ett äventyr måste inte innebära träningsvärk i baken!

Boka din resa med flyg, tåg eller buss

När du har bestämt dig för några potentiella resmål och aktiviteter är det dags att börja boka dina researrangemang. Om du ska flyga ska du se till att kolla upp alla flygbolag som trafikerar din valda destination och jämföra priserna. Det gör du enkelt online.

Om du åker bil ska du kartlägga din rutt och se till att du har tillräckligt med tid för att ta dig fram och tillbaka. Om du tänker bra så blir det bra. Du behöver pauser och missa inte allt spännande som kan finnas på vägen till destinationen!

När du har ordnat din resa är det dags att börja fundera på boende om detta inte ingår i ditt resepaket. Om du ska campa ska du undersöka de bästa platserna i området och se till att du har all utrustning du behöver. Ett biltält kanske?

Om du bor på hotell eller vandrarhem ska du boka tidigt för att få de bästa priserna. Det kan också finnas bra priser för sista minuten men då vet du ju inte vad du får. Om du couch surfar så ska du också vara ute i god tid.

Blogga och dela ditt äventyr med andra

Om du ska ut på äventyr så bör du dela det med andra. Öppna en gratis blogg online och låt dina vänner få veta hur det går därute i skogen eller på vägen till Malaga. Det här kan bli en massa kul stoff för roliga frågor till tipspromenad för en fest i framtiden!

När du bloggar för du dagbok och det ger dig också ett utmärkt tillfälle att fundera lite på vad du upplever. När resan är över är det ju underbart att ha bilder och tankar samlade på detta vis!

Lycka till med ditt äventyr och det oavsett om det blir att tälta i skogen bakom ditt hus eller att vandra på den Kinesiska muren.