Fördelar med skyltar som görs med lasergravyr

När det behövs en skylt som ser exklusiv ut är det inte så dumt att välja lasergravyr. Det går att beställa skyltar med lasergravyr online och det här är en teknik som innebär många fina fördelar. Vi ska se på några av de främsta i denna artikel men först måste vi förstås bena ut vad lasergravyr egentligen är!

Vad är lasergravyr?

Med lasergravyr kan du märka olika föremål. Man använder sig av en laserstråle för att gravera in text eller bild. Metoden används ofta för märkning men även för att göra fina skyltar. Det kanske inte passar så bra med lasergravyr för att märka upp cykelvägar men visst kan du skapa fina skyltar för tipsrunda frågor med tekniken.

Med laser är det alltid så att man tar bort material. Man behöver alltså inte bygga på med mer material då man väljer att göra skylt med lasergravyr. Det laserljus som används siktas mot en specifik punkt där man får märkningen.

Med datorprogram går det att få perfekta bilder med text och mer. Det blir permanent märkning som sedan inte suddas bort av vatten och slitage. Det här är ju perfekt för skyltar som ska se bra ut och som ska klara av lite mer.

laserskärare

Fina fördelar med lasergravering

Det finns många fina fördelar med lasergravyr. Den här metoden växer i popularitet i Sverige och det beror på flera saker.

Ponera att:

  • Lasergravyr ger ett elegant utseende. Trots att det handlar om en så pass modern metod så det tidlöst ut. Därmed passar skyltar med lasergravering på de flesta platser.
  • Lasergraveringen är miljövänlig då man kan jobba på ett energiekonomiskt sätt och minska på svinn av material. Det är en hjälp för att nå Sveriges miljömål!
  • Du får en mycket exklusiv känsla när något har graverats med laser. Det passar mycket bra där elegans är ett måste.
  • Hållbarheten är helt fantastisk. Skyltar som graverats med laser kan hålla väldigt länge utan att börja se fula ut.
  • Tekniken fungerar väl för flera olika typer av material. Du kan gravera med laser på metaller såväl som på plastmaterial. Det fungerar också på trämaterial.

Fina skyltar av metallmaterial

När det ska vara en elegant skylt så är det inte så dumt att välja lasergravyr på ett metallmaterial. Det går att gravera in på aluminium som är väldigt hållbart. Men det blir ännu vackrare på metaller som mässing och brons.

Polerat stål kan också se väldigt exklusivt ut. Vilken metall du väljer beror givetvis på var skylten ska sitta och vad den ska utstråla. På en arbetsplats där man behöver märka ut flera rum och platser är det klokt att välja samma typ av skyltar och gravera in med samma font.

Det här gör man även på hotell där man vill att alla skyltar ska se vackra och tidlösa ut. Då blir det ofta tal om mässingsskyltar som kan kännas lite extra exklusiva och som passar bra som dörrskyltar såväl som vägledning till hiss och olika samlingsrum på hotellet.