Tänk bra så blir det bra

Snick snack! Det här är ju inte sant. Du kan tänka bra och inte blir det bra för det. Men betyder det att du inte behöver bry dig om vad du tänker på? Nej, våra tankar är otroligt viktiga för hur vi mår. Det finns studier som visar att vi kan tänka oss friska. Livet blir mycket bättre när vi tänker på bättre sätt.

Vad mår du bra av att tänka på?

Det här är en fråga som du bör ställa dig. Många gånger tänker vi på saker som vi inte alls mår bra av. Vi oroar oss för sådant som vi inte kan påverka och man kan verkligen fråga sig varför vi gör det. Inte så att det är svårt att förstå empati.

När det finns bekymmer omkring oss är det klart att vi bryr oss. Men vad hjälper det att gå omkring och ständigt tänka på något som vi blir ledsna av. Ett sätt att hantera detta på kan vara att göra något praktiskt.

Hjälp den som har problemet eller ta ett samtal för att peppa personen. Gör det du kan och tänk sedan på annat. Tänk på saker som du mår bra av eller hör musik som du blir glad av. Gör aktiva saker för att styra dina tankar i rätt riktning. Det har du mycket att vinna på!