Fungerar anti-aging krämer?

Ett gott liv innebär för många krämer som man trivs med. Du kanske tillhör de som är noga med att smörja in ansiktet med krämer morgon och kväll. Det känns bra och doftar förhoppningsvis gott, men är det något som förhindrar hudens åldrande?

Målet med hudkräm

Målet med hudkräm för ansiktet kan vara lite olika. Det beror en hel del på krämen du använder och vilken målgrupp den är till för. Men om vi ser på segmentet kvinnor från 35 och upp handlar det om att vilja hålla huden ung.

Vi vill inte ha rynkor och de som finns vill vi sudda ut. För detta kan vi betala dyra pengar för anti-aging krämer som sägs göra just detta. Men fungerar det?

Finns inga bevis

Visst kan det vara så att du känner att en viss kräm för ansiktet stramar upp. Men det finns inga bevis för att en viss kräm skulle ge resultat som är så pass stora att de märks. Kanske kan vi tänka på det lite som att behandla en lädersoffa.

Du kan ju förebygga och ta hand om lädret för att se till att det ser fint ut. Men du kan inte får bort repor i det. Och om du repar till det med ett vasst föremål kommer ingen kräm i världen att skydda mot detta.

Som det ser ut just nu kan du inte få färre rynkor av en anti-aging kräm. Det är viktigt att veta.

Gillar du det är det bra

Använd hudkräm som är anti-aging men bara för att du gillar känslan du får av den. Räkna inte med att du kommer att se yngre ut. Men se fram emot att folk ändå uppfattar dig som mer sympatisk då du är lite gladare tack vare din hudvård. Är man glad kan man förstås också framstå som lite yngre…